Corrie van Gorp

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Fout bij het aanmaken van de miniatuurafbeelding: Bestand is zoek

Corrie van Gorp en Pieter Roowaan in Dans van de Russische poppen, Het Nationale Ballet 1964. Foto: Ger van Leeuwen Collectie TIN


Cornelia Elizabeth (Corrie) van Gorp (Rotterdam, 30 juni 1942) is een danseres, actrice en zangeres.

Biografie

Corrie van Gorp had elf jaar gedanst, zowel in het theater (Het Nationale Ballet) als voor de televisie, toen zij in 1969 auditie deed voor Wim Sonnevelds musical "De kleine parade". Zij bleef drie jaar bij Sonneveld en werkte sinds 1974 samen met André van Duin en Frans van Dusschoten, slechts door één musicalseizoen onderbroken. Zij stond in de André van Duin Revues in het theater en werkte mee aan zijn televisieshows.

Daarnaast maakte zij vanaf 1978 jaarlijks een show voor de TROStelevisie en werkte zij mee aan het nasynchroniseren van tekenfilms. Zij maakte in 1978 haar eerste langspeelplaat met teksten van Tol Hansse en muziek van Clous van Mechelen en zorgde regelmatig voor carnavalskrakers zoals "Jodelahiti jodelahita", "Me soezafoon", "Zo slank zijn als je dochter", "Alie van de Wegenwacht" en "Oh Karel", en daarbuiten "We gaan naar voetbal", "Niet te veel", etc.

Zie ook wikipedia

Theater

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Film

  • De Boezemvriend , als Madame Tilly (1982)
  • Boem-Boem, als Barones Stoutenbeek tot Voorst (1982)
  • Ik ben Joep Meloen, als het verlegen meisje Dorien (1981)

Trivia

Haar vader is Three Jacksons-accordeonist Piet van Gorp; zanger Wim Koopmans is haar neef.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners