Harrie Jekkers

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

NAAM: Harrie Jekkers
LAND: Nederland

Biografie

Harrie Jekkers (Den Haag, 1 juli 1951) is een Nederlands zanger, schrijver en cabaretier.

Jekkers studeerde Engels in de stad Groningen en stond daarna enige jaren in Utrecht voor de klas. Nadat het laatste niet zo'n groot succes bleek, begon hij, dankzij zijn vader, met het schrijven van liederen en teksten.

In 1978 richtte Jekkers samen met Koos Meinderts de groep 't Klein Orkest op. Dit gebeurde nadat de groep "Groot Orkest" uiteen was gevallen. Hij scoorde in 1982 solo een groot succes onder het pseudoniem Harry Klorkestein ([anagram van Klein Orkest) met de hit O O Den Haag. Het lied werd door Henny de Jong, de technicus van 't Klein Orkest, geplaybackt op tv, en later heeft Henny het lied ook zelf gezongen. Het lied wordt vaak als het officieuze volkslied van Den Haag beschouwd.

In 1985 viel de groep uit elkaar en begon Jekkers een carrière als cabaretier. Zijn liedteksten schreef hij weer samen met Koos Meinderts. In hun laatste voorstelling Jekkers & Koos (1999) stonden ze samen op het toneel. Jekkers schreef de liedjes voor het kindertheaterstuk De snoepwinkel van Zevensloten, dat in 2007 in première ging. Voor Kinderen voor Kinderen 11 schreef hij De kerstezel. In een van zijn cabaretshows zong hij als grap zijn eigen geschreven lied. De muziek kwam uit een karaokebak vanachter de schermen.

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd.

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de muziek

Idem voor de uitvoering muziek

Idem voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken

Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd als producent

Cabaretprogramma's

  • 1988 - 2 x 3 kwartier
  • 1990 - Het Gelijk van de Koffietent
  • 1992 - Met een Goudvis naar Zee
  • 1995 - Het Geheim van de Lachende Piccolo
  • 1999 - Het Verhaal achter de liedjes (samen met Koos Meinderts)

Musicals

Met Koos Meinderts:

  • 1998 - Piggelmee - Jeugdtheater Hofplein
  • 2004 - De club van lelijke kinderen - Jeugdtheater Hofplein
  • 2007 - De Snoepwinkel van Zevensloten - Jeugdtheater Hofplein
  • 2008 - De Winterkoningin - Jeugdtheater Hofplein

Film

TV

Overig

Prijzen

Bibliografie

  • 1988 - De man van wol
  • 2001 - Leve het nijlpaard!

Met Koos Meinderts:

  • 1983 - Tejo, De lotgevallen van een geëmancipeerde man
  • 1985 - Uit de school geklapt
  • 1988 - Kunst met peren
  • 1990 - De zingende zwanehals
  • 1993 - De Kinderverslinder (liedteksten)
  • 2000 - Achter de duinen (liedteksten, met CD)

Discografie

  • 1988 - Yoghurt met banaan
  • 1991 - De man in de wolken
  • 1993 - Olie Bol van Krentenkoek (jeugd-cd)
  • 1994 - The Collection (compilatie van de albums Yoghurt met banaan en De man in de wolken)
  • 1994 - Met een Goudvis naar Zee (cabaretregistratie)
  • 1996 - Het Gelijk van de Koffietent (cabaretregistratie)
  • 1997 - Mijn Ikken
  • 1997 - Het Geheim van de Lachende Piccolo (cabaretregistratie)
  • 1997 - Zo Mooi (single)
  • 1998 - Er Ging een Vis Uit Fietsen (jeugd-cd)
  • 2010 - 2 x 3 kwartier (cabaretregistratie - onderdeel van de verzamelbox Tot Zo Ver)

Met Klein Orkest:

  • 1982 - Het leed versierd
  • 1983 - Koos Werkeloos
  • 1984 - Later is allang begonnen
  • 1984 - Over de muur
  • 1985 - Roltrap naar de maan
  • 1987 - Het beste van Klein Orkest
  • 1996 - Alles

Met Koos Meinderts:

  • 2001 - Het verhaal achter de liedjes (cabaretregistratie)

Met Fay Lovsky:

  • 2008 - Verdriet is drie sokken (jeugd-cd)
  • 2010 - Wind Tegen, Wind Mee (Compilatie beste nummers, opnieuw gearrangeerd - onderdeel van de verzamelbox Tot Zo Ver)

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners