Lizzy Valesco

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Fout bij het aanmaken van de miniatuurafbeelding: Bestand is zoek

Biografie

Geboren: Bensdorp, Elisabeth Wilhelmina

Onder haar artiestennaam Lizzy Valesco genoot Elisabeth Wilhelmina Bensdorp bekendheid als operette-zangeres, revue-artieste en cabaretière. In haar ruim 50-jarige loopbaan was zij aan verschillende gezelschappen verbonden. Ook trad zij veelvuldig op in het buitenland. (Bron Nederlands Theaterjaarboek).

Lizzy Valesco was ruim vijftig jaar actief als cabaretière, operette- en revue-artieste en actrice. Zij begon in 1926, vormde met Lilly Luppens het danspaar The Mozola's, was aan tal van gezelschappen verbonden, maakte met het ABC Cabaret een tournee door Indië en werkte na de oorlog in los verband o.a. mee aan programma's met Adrie van Oorschot. In 1967 vertrok zij naar Zuid-Afrika, maar sinds 1978 is zij weer in Nederland. Andrea Bensdorp - ook korte tijd aan het toneel - is haar zuster.

Theater/Dans

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Lizzy Valesco

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Acteurs- en Kleinkunstenaars-Lexicon van Piet Hein Honig, 1984

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners