Richard Prada

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamRichard Prada
BeroepOperazanger, Tenor

Richard Prada is een Braziliaanse operazanger (tenor).

Biografie

Richard Prada begon zijn muzikale studie in Brazilië en vervolgde deze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Meinard Kraak. De tenor werkte mee in ensembles als Fala Musica, Bozzolo en Cappella Figuralis. Als solist treedt Richard Prada op in binnen- en buitenland. In het oratoriumvak omvat zijn repertoire Bachs Johannes­Passion en Matthaus­Passion, het Requiem van Mozart, de Petite messe solennelle van Rossini en Messiah van Händel. Op operagebied vertolkte hij rollen als Tamino in Die Zauberflote, Ferrando in Così fan tutte en Nemorino in L’elisir d’amore.

Richard Prada is verbonden aan het Koor van De Nationale Opera. Producties van De Nationale Opera waarin hij solorollen heeft gezongen zijn o.a. Die Fledermaus, Billy Budd, Jevgeni Onjegin, De nachtegaal en andere fabels, La traviata en L'étoile.

Theater/Dans

Voor een overzicht van de première voorstellingen van Richard Prada in Nederland, zie Voorstellingen Richard Prada

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners