Theater De Citadel

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamTheater De Citadel
Opgericht1993
Opgeheven2013
DisciplineToneel
TrefwoordenJeugdtheater
 Website

Informatie

Theater de Citadel ook geregistreerd als Theater De Citadel was en jeugdtheater, opgericht in 1993 en in 2013 gestopt wegens het negatieve advies dat de Raad voor Cultuur uitbracht. In de twintig jaar van het bestaan van Theater de Citadel ontwikkelde het gezelschap zicht tot een van de gerenommeerde theaterhuizen voor kinderen en jongeren in Nederland. Het was tevens het enige theatergezelschap dat zich specifiek richt op het basis- en voortgezet onderwijs. Ook voor de ontwikkeling van het locatietheater, in met name het jeugdtheater, is De Citadel van eminent belang geweest. Theater de Citadel was de uitvinder van het locatietheater voor kinderen.

Artistiek leider van Theater De Citadel was Rob Bakker.

Na twintig jaar in Groningen en omstreken theater te hebben gemaakt voor kinderen en jongeren, heeft Theater de Citadel het besluit moeten nemen de activiteiten per 1 januari 2013 te staken.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die dit gezelschap in première heeft gebracht, al of niet in samenwerkingen met andere theaterorganisaties en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase en idem de voorstellingen onder de naam De Citadel Jeugdtheater

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners